מגזין 58 VVVVVVVVV

השחקן המשתפר

בכדורסל מודדים הכל, נקודות, מסירות, איבודים, אחוזי קליעה, כדורים חוזרים בתוך ומחוץ לצבע, רושמים מה התוצאה בכל דקה ששחקן מסוים נמצא במשחק.

כשהייתי מאמן כדורסל הייתי אוכל סטטיסטיקות לארוחת בוקר, עד שהבנתי שאפשר לנתח את המספרים באלף צורות ולהגיע למסקנות שונות מאותם מספרים.

דני אבדיה מצוי במגמת שיפור מתמיד ובכל משחק מתעלה מעל לשיאים של עצמו. ניראה שמשהו כאילו השתחרר אצלו והוא עושה ב-NBA דברים שהיה עושה בנבחרת הנוער.

מאז שהוא משחק כדורסל פיזי ולוקח את הכדור לסל, הוא יכול להביא לביטוי את הכישרון, מוביל ומסיים מתפרצות, זורק בביטחון ומשחק הגנה שרוב הסקוררים פטורים  ממנה במהלך העונה הרגילה.

בדני אבדיה יש עכשיו שילוב של התלהבות של שחקן מתחיל, וניסיון של חמש עונות, שחושף פתאום שחקן שלם. מי שמעריך את משחק ההגנה הוא בדרך כלל המאמן, שנותן לו עוד דקות משחק ומקבל בחזרה עוד ועוד תפוקה.

ב-וושינגטון וויזארדס אבדיה היה עומד בפינה ומחכה שבראדלי ביל או ראסל ווסטברוק יעשו טובה וימסרו לו כדור. דני צריך להגיד ל-וויזארדס תודה גדולה, הם עשו לו רק טוב. בחרו בו בעשיריה הראשונה בסיבוב הראשון בדרפט ועשו עסקה גרועה מבחינתם והעבירו אותו לפורטלנד.

הסטטיסטיקה בדרך כלל משקפת סוג של מציאות, אבל לפעמים כמו במקרה של דני אבדיה, המספרים לא מצליחים לשקף את היכולת האמיתית.

אבדיה משיג במשחקים האחרונים מספרים דמיוניים, 30 פלוס נקודות, 10 פלוס ריבאונדים ו-8 אסיסטים במשחקים רצופים. למה זה לא מספיק לו בשביל לזכות בתואר השחקן המשתפר של עונת 2025?

לפי עמית ניר מאתר ערוץ 5, פעם היו מודדים את השחקן המשתפר של העונה לפי הסטטיסטיקה בלבד, אבל מאז 2016 כתבי ה-NBA הם שבוחרים את משתפר העונה על סמך הפרודוקטיביות, האפקטיביות של השחקן וכמובן המספרים.

הבעיה שהממוצעים של דני בכל העונה הם "רק" 15.6 נקודות, 6.8 ריבאונדים ו-3.7 אסיסטים, אמנם שיפור ביחס ל-14.7 נקודות, 7.2 ריבאונדים ו-3.8 אסיסטים בממוצע למשחק בעונה שעברה, אבל בבחירת השחקן המשתפר לוקחים בחשבון את כל העונה כולל משחקים חלשים של דני בתחילת העונה.

אם קשה לשחקן להשתפר אולי זה סימן שהוא בטופ.